Mokka Marshmallows


Omdat chocolade met koffie altijd goed is. Omdat ze zacht en fluffy zijn. En omdat marshmallows het imago hebben niet lekker te zijn, maar stiekem heel awesome blijken.
Daarom lieve mensen, heb ik vandaag voor jullie chocolade-koffie mashmallows. Want hell yeah, die zijn LEKKER. Ik heb ze aan meerdere mensen gegeven die niet van marshmallows hielden, en ze vonden ze allemaal super. Is niet heel gek, want dat zijn ze ook! De cacao aan de buitenkant geeft een bittere, poederige tegenhanger aan de sponzige, zoete binnenkant. Marsmallows voor volwassenen dus. Jam jam jammmm.

En misschien wel het leukste van allemaal is dat het maken ervan ook nog eens heel makkelijk en snel gaat.

Op naar de keuken!

Gelatinepoeder klinkt misschien een beetje exotisch, maar kun je bij de toko kopen, en waarschijnlijk ook wel bij bak- en kookwinkels.
Golden syrup is een geweldige goudkleurige stroop (wow echt?) die onderaan het broodbelegschap staat, vaak naast de appelstroop. Het is ook heel lekker op pannenkoeken en door de havermout. 

Chocolade marshmallows
Voor c.a. 15 stuks
Gebaseerd op een recept van Carol Hilker

90 gr poedersuiker
30 gr maizena
plantaardige olie om in te vetten
120 ml koud water
1,5 eetl gelatinepoeder
200 gr kristalsuiker
60 ml golden syrup
zout
1/2 tl vanille extract
20 gr + 1 eetlepel cacaopoeder
60 ml hete, sterke espresso

Een rechthoekige bakvorm van ongeveer 20x30 cm
Zeef
Handmixer

✢ Roer in een kommetje de 20 gram cacaopoeder en de helft van de hete koffie tot een glad papje.
Meng in een andere kom de maizena, poedersuiker en een eetlepel cacaopoeder door elkaar.

✢ Vet de bodem en de zijkanten van de bakvorm in met olie en wrijf het met een papiertje uit tot alles bedekt is. Zeef ongeveer de helft van het poedersuiker mengsel boven de bakvorm zodat alles bedekt is met een laagje poeder.

✢ Schenk de helft van het water in een grote, hittebestendige kom en strooi de gelatine erin. Zet opzij terwijl je met de rest verder gaat. De gelatine zal nu opzwellen tot een gek blubber mengseltje.

✢ Doen nu de andere helft van het water n de andere helft van de koffie in een steelpannetje en doe er de suiker, golden syrup en een klein snufje zout in. Zet op laag vuur en roer tot de suiker is opgelost. Zet dan het vuur middelhoog en laat 10-12 minuten koken zonder te roeren (of tot een suikerthermometer 116 graden aangeeft, maar het kan prima zonder hoor).

✢ Zet het vuur uit en giet het suikermengsel in de kom met gelatine. Voeg ook de vanille toe. Roer tot de gelatine is opgelost. Pak nu de handmixer en mix het mengsel zo'n 10 minuten tot het dik, glanzend en gegroeid is. Dit zal telkens zwaarder gaan. Stop zodra het mengsel zo stijf drijgt te worden dat je het niet meer uit de kom zal krijgen.

✢ Roer de cacao er met een lepel doorheen zodat je een beetje een marmereffect krijgt, en giet het mengsel zo snel mogelijk in de bakvorm.

✢ Zeef de rest van het poedersuikermengsel over de vorm en laat de marshmallows een uur of twee opstijven, tot het mengsel terugveert als je er zachtjes op drukt. Snijdt de marshmallows met behulp van een groot en scherp mes in blokjes en bewaar ze in een afgesloten trommel of doosje.


Eet smakelijk!
Reacties

Populaire posts