Guacamole


¿Que hora es? Es la hora de guacamole! Aii caramba!!
Ik denk dat iedereen wel weet wat guacamole is, maar ik ben bang dat een hoop mensen bij het woord guacamole denken aan zo'n pot groen-gele smurrie die naast de salsasaus in de supermarkt staat. En van dat spul, lieve mensen, moet elke Mexicaan huilen. Aanschouw hier mijn recept voor goede guacamole, want the real deal is zo ongelofelijk lekker! En verse en goed gemaakte guacamole smaakt romig, fris en kruidig, en is een goede vertegenwoordiger van de rest van de Mexicaanse keuken. En jawel, vandaag presenteer ik dus die echte echte.

Guacamole wordt natuurlijk gemaakt van avocado's. Wetenschappers en fitgirls zeggen dat avocado's gezond zijn omdat ze veel gezonde vetten en vezels bevatten. Dat nemen we onmiddelijk aan, want het komt niet vaak voor dat zoiets lekkers en vets nog gezond is ook.

Je maakt dit echt binnen 5 minuten en het is nog makkelijker dan een ei bakken, dus er is gewoon geen excuus meer om dat spul uit een potje te kopen.
Guacamole kun je elk moment van de dag eten. Smeer het 's ochtends op een boterham, 's middags op een omelet, tussendoor op een cracker, 's avonds op een burrito met kip en later op de avond op nacho chips.
Maak het. Snij een stuk brood af. Flots het op het brood. Duik er met je gezicht in. You're welcome.


Dit recept is zo makkelijk dat ik me bijna een verrader voel dat ik jullie dit durf voor te schotelen. Maar het is belangrijk dat iedereen op de wereld een keer echt goede guacamole heeft gegeten, dus beschouw onderstaand recept als een tip om je leven te verrijken. En als je het al op deze manier at, ga dan je buurman redden en stuur hem de link naar deze pagina.

Guacamole
1 avocado
1/2 rode ui
1/2 limoen
1/4 tomaat
paar blaadjes koriander
flinke snuf peper en zout

Snijdt de avocado in de lengte doormidden en draai de helften van elkaar. Wip de pit er met de punt van een mes uit en schraap met een vork al het vruchtvlees uit de schil in een kom.
Prak het vruchtvlees met je vork tot een moes. Dit kun je zo fijn of zo grof doen als je zelf lekker vindt.

Snipper de rode ui heel fijn, en snijdt het vruchtvlees van de tomaat ook in hele kleine stukjes. Gooi de pitjes en sap en smurrie van de tomaat weg of eet het op. Meng de ui en tomaat door de avocado heen.

Knijp de limoen uit boven de kom. Snipper de blaadjes koriander in stukjes en doe deze samen met een flinke hoeveelheid peper en zout bij de avocado. Proef even of er genoeg zout en peper in zit, en doe er zonodig meer bij.
Klaar. Awesome.
(Mocht je van pittig houden, snipper er dan een klein rood pepertje doorheen)


Eet smakelijk!


Reacties

Populaire posts