Carrotcake bananenbrood


De laatste jaren is de wereld in de ban van gezond eten. Overal zie je hypergezonde recepten met chiazaad, gojibessen en kokoswater voorbij komen, en mensen willen alleen nog glutenvrije suikervrije rauwe paleo dingen eten want die zijn hyper gezond.
Prima, ik ben een groot voorstander van gezond eten. Maar men slaat wel een beetje door.

Als heerlijke zondige tegenhanger van al die gezondheid presenteer ik jullie vandaag carrotcake bananenbrood. En dat is precies wat je denkt dat het is; een fusie tussen een carrotcake en een bananenbrood. En dat, geloof me, is fantastisch. Ik heb het hier over de smeuïgheid van een bananenbrood met de warme kruidigheid van een carrotcake. De toevoeging van noten en volkorenmeel geven deze cake een lekker stevige bite, en het roomkaasglazuur maakt deze cake vol, romig en sexy. Hmmm suiker, gluten en vet





Carrotcake bananenbrood
90 gr bloem
90 gr volkorentarwemeel 
60 ml zonnebloemolie
150 gram kristalsuiker (of als jij daarin gelooft palmsuiker)
2 grote rijpe bananen
2 eieren
175 gr wortel
50 gr rozijnen
75 gr walnoten
rasp van 1 sinaasappel
1 tl vanilla extract
1 tl kaneel
1/4 tl gemberpoerder
1/4 tl gemalen kardemom
mespuntje nootmuskaat
3/4 tl bakpoeder
3/4 tl dubbelkoolzuresoda
1/4 tl zout

Glazuur

75 gr boter
75 gr monchou
± 125 gr poedersuiker
limoensap

Verder nodig
Grove rasp
Cakevorm
Bakpapier
Garde

Begin met het voorverwarmen van de oven op 175 graden of 150 hetelucht. Vet de cakevorm in met een beetje boter en bekleed eventueel met een stukje bakpapier. Haal de monchou en de boter uit de koelkast om zacht te laten worden.
Rasp de wortel. Hak de noten in stukjes.

Doe de twee soorten bloem, het bakpoeder, de soda, de speculaaskruiden, de kaneel en het zout in een kom. Prak de bananen met een vork in een tweede kom tot moes. Doe de eieren, suiker, olie, sinaasappelrasp en vanille erbij en kluts door elkaar met de garde. Doe de wortel, rozijnen, noten en het bloemmengsel erbij en roer tot het net gemengd is.

Giet het beslag in de cakevorm en bak de cake in 50-60 minuten tot hij gaar is en een prikkertje er schoon uitkomt. Laat de cake eventjes afkoelen, stort hem uit de vorm en laat hem dan volledig afkoelen.

Doe de monchou en de boter in een kom en meng met de mixer tot het mooi glad is. Voeg de poedersuiker toe en druppel er dan wat limoensap bij tot je het glazuur lekker vind. Ik heb er ongeveer een eetlepel aan toegevoegd, maar misschien dat jij dat te zuur vind, dus proef tussendoor.

Bestrijk de cake met het glazuur en decoreer eventueel met wat overgebleven nootjes.
Bewaar hem in de koelkast, hij blijft rustig een paar dagen goed. 


Eet smakelijk!



Reacties

Populaire posts