Let`s get Spanish / pt.2 Wat gaan we daar doen?

 

De vorige keer zijn we gebleven bij de conclusie dat Sam en ik in Spanje willen gaan wonen, en dat we neigen naar ofwel regio Valencia ofwel Catalonië. Sam heeft inmiddels zijn stage in Valencia rond, dus we gaan sowieso een half jaar weg vanaf februari 2021 (mits alles goed gaat wat betreft covid).


Maar wat gaan we daar nou precies doen in Spanje?

Kort gezegd: een kneuterleven leiden.

Wat uitgebreider gezegd:
ik wil daar zoals het er nu voorstaat een kleinschalige yogastudio openen en daarnaast een micro camping beginnen. Ruimte voor een stuk of 4 tenten, zelf ook nog een ingerichte tent en iets van een pipowagen verhuren. Een simpele boerencamping waar mensen genieten van de rust, het ritme van de dag en de natuur.
 
En dat is ook precies wat ik zelf wil, een rustiger levenstempo.  Dat wil ik eigenlijk al mijn hele leven. Ik heb nooit ambities wat betreft een carrière gehad, ik wil gewoon een beetje leven van mijn eigen land en daarnaast nog wat inkomen genereren door gasten te ontvangen en verzorgen. Als je dit in Nederland tegen mensen zegt antwoorden de meesten "toe maar, droom maar lekker verder". Lekker positief zijn we toch ingesteld. Ik droom helemaal niet verder, ik ga het gewoon doen. Hoppatee!

Wat verder enorm meespeelt in mijn beslissing om naar het buitenland te vertrekken en daar een rustiger leven te leiden is het feit dat ik chronisch ziek ben en ook chronisch pijn heb. Koud en vochtig weer en een drukke levensstijl hebben daar een hele negatieve impact op, dus ik zoek het warme zuiden op en ga het een stuk rustiger aan doen. 

Goh origineel, een B&B
Ja ik voldoe compleet aan alle clichés, maar het is nu eenmaal zo; ik wil al sinds ik jong ben een B&B. Lekker nooit meer werken hodeladiejee! Nee gelukkig, ik weet na jaren horeca wel beter.

Wat ik wilde is meteen een hele grote B&B, met 10 kamers op onze boerderij met moestuin en een arsenaal aan dieren en een theetuin erbij voor mensen van buitenaf. Ik wilde er een flink bedrijf van maken met een klein legertje aan personeel. Het runnen van een bedrijf vind ik enorm leuk en kan ik ook goed, al zeg ik het zelf. Voor het runnen van bijvoorbeeld een B&B is ervaring in de horeca echt wel handig en iets wat veel mensen zwaar onderschatten (zie vrijwel alle afleveringen van Ik Vertrek), maar die ervaring heb ik ruim, dus mijn dromen waren groots. Ik heb hele documenten uitgetikt met wat ik precies wilde doen en hoe ik dat ging organiseren. Van het benodigde personeel, het ontbijtmenu en kostprijsberekeningen tot de muurkleuren in RAL nummers aan toe, over elk detail heb ik nagedacht.

De afgelopen jaren heb ik vrij veel (soms als vrijwilliger) in verschillende B&B's en hostels gewerkt en daar het nodige van opgestoken. Elke accommodatie was weer heel anders en gaf me goede inzichten in wat ik wel en wat ik absoluut niet wilde in mijn eigen bedrijf.

Mijn zieke lijf heeft echter voor mij besloten dat het runnen van een flink bedrijf geen optie wordt en ik het veel kleiner moet houden. Dat vind ik ergens wel behoorlijk jammer, maar ik moet flexibel blijven en goed mijn grenzen bewaken. Ok, geen grootschalige farmstay dus. We verzinnen gewoon een nieuw plan. En ergens ben ik ook wel blij met deze gedwongen beslissing want ik wilde een rustig en eenvoudig leven leiden, daar past zo ´n groot bedrijf runnen ook eigenlijk niet bij.

Dat nieuwe plan werd een camping. Want hoe leuk is kamperen bij de boer? Als je het mij vraagt dus enorm leuk, en hoe minder voorzieningen er zijn hoe leuker het is!

Ik wil het kleinschalig houden. Geen vaste plaatsen, mensen mogen gewoon een lekker plekje uitzoeken. Ze kunnen zelf hun tent meenemen of er eentje bij mij huren. Kleine camperbusjes zijn welkom, maar hyperluxe mobilehomes of grote caravans wil ik niet hebben. Mensen mogen komen genieten van de rust, de natuur, kunnen groenten uit mijn moestuin krijgen, zelf koken op een buitenkeuken of de barbeque en als entertainment zijn er rondscharrelende kipjes. Echt ouderwets, rustiek kamperen dus. 

Daarnaast ben ik zelf groot fan van yin yoga en volg momenteel ook een opleiding tot yin yoga docent. Dit is iets wat ik in de toekomst graag voort wil zetten dus het lijkt me heel tof een kleinschalige yogaschool te openen waarbij je lekker buiten lessen kunt volgen. Zelf wil ik dan een paar keer per week dus yin lessen geven, en het lijkt me leuk als ik ook andere docenten kan aantrekken, zowel vast als tijdelijk als gastdocent. 

Voor zowel de minicamping als de yogastudio heb ik weer hele documenten uit zitten tikken met alle nodige en overbodige details. Ik ben dus best goed voorbereid, maar de praktijk zal altijd wel anders uitvallen. Rijk zal ik er in ieder geval niet van worden maar dat is ook helemaal niet de insteek. Gelukkig denk ik wel, en dat is veel meer waard dan geld. 

En Sam dan?
Sam die volgt momenteel nog een studie in de richting van biologie en biomedisch laboratorium onderzoek met een specialisatie in plantenchemie. Dat is een hele mondvol maar het komt er op neer dat hij zich op celniveau met de ontwikkeling en verbetering van planten bezig gaat houden. Dit is het vakgebied waarin hij graag wil gaan werken dus hij gaat na zijn studie gewoon een baan zoeken. Het is een vakgebied waar momenteel veel banen in zijn en in Valencia zit in ieder geval al een groot instituut dat onderzoek doet op dat gebied. Dus een baan voor hem komt hopelijk wel goed. En zo niet, ach dan verhuizen we toch weer.
Ik zal de boel rond het huis in mijn eentje draaien en heb mijn plannen daar op afgestemd.
Het feit dat hij een 'gewone' baan wil geeft ook een stukje financiële zekerheid, iets wat heel handig is als je een seizoensgebonden bedrijf gaat runnen en eerst ook nog moet opzetten. 


Zo, dat is dus wat we gaan uitvreten daar in het Zuiden. Een camping, yoga, kippen en Sam een baan.
 
Volgende update zal gaan over hoe de boel van dromen en plannen ineens overschakelde naar echt actie ondernemen. De bal is gaan rollen!

Hasta luego


Reacties

  1. Lieve Door&Sam zo tof van jullie! Ik snap dé Nederlander wel over mooie dromen..juist om jullie hier te houden en je niet te missen 🙃. Máár ik vind het heel leuk en het plan klinkt al zo uitgekristalliseerd ik zie je er al helemaal rondlopen en een mini camping runnen, yogaatje geven én genieten. Kan ik vast reserveren?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat ontzettend leuk en spannend en helemaal te gek! Ik ben ervan overtuigd dat het wel goed komt met die plannen van jullie. Heeeeeel veel succes en ik hoop dat je daar gaat bloggen over je avonturen in Spanje.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts