Zomerse kokos aardbeientaartSoort van summer summer summer time!! Dat vieren we met kokostaart met aardbeien en rozenwater. 
Hij is misschien niet zo mooi, maar lekker is 'ie wel!
De bodem is lekker knapperig en de vulling is smeu├»g, kokos-erig, zoet en fris. Door de aardbeien te bakken worden ze heel intens van smaak, wat echt super lekker is, en het rozenwater geeft een heel bijzonder accent. De taart is erg makkelijk te maken, best snel klaar en ik beloof je dat je er blij van wordt! 

Dit recept komt oorspronkelijk uit Jamie magazine, maar er miste iets aan, de kokos overheerste ook te veel waardoor de taart wat zwaar en muf werd. Om het geheel wat frisser te maken heb ik yoghurt en citroensap aan de taart toegevoegd, en wat extra rozenwater. Rozenwater kun je bij de toko kopen, het kost geen drol en je doet jaren met een flesje (ook lekker om een paar drupjes in je limonade te doen trouwens).

Kokos-aardbeientaart met rozenwater
Bodem
170 gr bloem
140 gr boter
100 gr suiker
50 gr gedroogde kokos
rasp van 1 citroen
snufje zout

Vulling
500 gr aardbeien
175 gr Griekse yoghurt
100 gr gedroogde kokos
70 gr suiker
1 ei
2 eetl citroensap
2,5 tl rozenwater

✢ Vet een rechthoekige taartvorm (± 20x30cm) in met wat boter en leg eventueel een velletje bakpapier op de bodem. Verwarm de oven voor op 180 graden.

✢ Smelt de boter op lage stand in de magnetron. Meng de kokos, suiker, bloem en een snufje zout in een kom. Doe er de rasp van een citroen en de gesmolten boter bij en kneed tot een plakkerig deeg.
Druk het deeg met je handen in de bakvorm en bak de bodem 15 minuten.
Haal uit de oven en laat afkoelen.

✢ Meng de kokos, yoghurt, suiker, het ei, het citroensap en het rozenwater in de kom waarin je het deeg hebt gemaakt (scheelt afwas, hoera!) tot een dikke massa. Haal de kroontjes van de aardbeien en snijd ze doormidden. Verdeel de aardbeien over de bodem en schep er voorzichtig de kokosvulling op. Strijk hem een beetje plat maar laat een paar aardbeien uitsteken. Bak de taart 25-25 minuten tot de vulling goudbruin begint te kleuren.
Laat de taart op een rooster afkoelen. Bewaar in de koelkast, hij blijft ongeveer 2 dagen goed.


Eet smakelijk!

Reacties

Populaire posts