Toblerone mousseWoahh jongens mijn recept van vandaag is serieus zo goddelijk!! Aanschouw: Toblerone mousse.
Ja, laat het maar even bezinken, dat is net zo lekker als het klinkt. Het smaakt naar warme chocolademelk met slagroom, maar dan met lekkere stukjes nougat erin, halleluja!

Dit recept bevat serieus maar vier ingrediƫnten. Vier! En dan tel ik een snuffie zout al mee. Normaal gesproken ben ik altijd een beetje sceptisch over recepten met maar een paar ingrediƫnten, maar het is gewoon perfect zo, niets aan veranderen. Dit fijne beestje kun je in minder dan 10 minuten klaar maken. Beter dan dit wordt het niet.
Allrighty, let's go, we gaan mousse maken!


Toblerone mousse
4-6 personen 

200 gr Toblerone (1 reep)
250 ml slagroom
2 eieren
snufje zout
Jep, that's it darling

✢ Splits de eieren. Het eigeel wordt niet gebruikt, dus dit kun je gebruiken voor een ander recept of bijvoorbeeld een omeletje.
Klop het eiwit met een klein snufje zout stijf. Klop daarna in een andere kom de slagroom stijf. Vouw de slagroom door het eiwit heen.

✢ Breek de Tobleronereep in stukjes en doe deze in een magnetronbestendige kom. Bewaar twee stukjes, deze strooi je later over de mousse heen.

✢ Doe de chocolade op medium stand in de magnetron tot deze gesmolten is. Roer even goed door en meng voorzichtig door het slagroom-eiwitten mengsel. Schep de mousse in glazen en laat deze minstens twee uur in de koelkast opstijven.

✢ Hak vlak voor het serveren de laatste twee stukjes Toblerone in kleinere stukjes en strooi over de mousse heen.
Dit toetje is zelfs nog lekkerder als je er wat vers fruit bij eet. Ook meng ik er graag de rasp van 1 sinaasappel doorheen.


Eet smakelijk!

Even een disclaimertje; omdat dit recept met rauw ei wordt gemaakt is, raad ik je af het te serveren aan mensen met een slecht afweersysteem of zwangere vrouwen. 

Reacties

Populaire posts