Pumpkin Spice Marshmallows

Het is theoretisch gezien lente, en ik ga hier een herfstrecept plaatsen. Geeft niet, want niemand leest dit en dan heb ik het recept tenminste weer in mijn online database staan. Mocht je dit recept tegen de tijd dat het daardwerkelijk herfst is tegenkomen; maak het. Doen.

De smaak van deze marshmallows is gewoon goddelijk. Ze zijn subtiel, ongelofelijk fluffy, warm, kruidig, zoet en hebben een klein beetje pit.
Zo opzichzelf zijn ze al onwijs lekker, maar doe ze ook absoluut eens in een mok warme chocolademelk. Je gaat spinnen van genot.
Blijkbaar zijn er ook mensen die niet van marshmallows houden. Hahahaha. Tuurlijk. 


Mocht het zelf maken van marshmallows je iets heel ingewikkelds lijken, dat is het niet. Je hebt er niets speciaals voor nodig, behalve dan gelatinepoeder. Maar dat kun je bij toko's en bakwinkels kopen, dus dat is geen excuus. Maak ze gewoon een keer zelf, het is leuk om te doen, en je zult jezelf verassen met hoe makkelijk het wel niet is.
Waarschijnlijk moet je wel een beetje huilen bij het zien van de hoeveelheid suiker die er in gaat. Tsja wat kan ik zeggen, het leven is hard. Maar wel zoet. Mierzoet.  


Pumpkin Spice Marshmallows
voor circa 30 stuks

Marshmallowlaag
120 gr poedersuiker
60 gr maizena
plantaardige olie of boter om in te vetten
240 ml koud water
3 eetl gelatinepoeder
400 gr kristalsuiker
120 ml golden syrup
1/4 tl zout
1 tl vanille extract

Pompoenlaag

250 gram pompoen, met schil en al (dat is ongeveer een kwart van een ronde pompoen)
1 eetlepel suiker
1 tl kaneel
1 tl gemalen cardamom
1/2 tl gemalen nootmuskaat, het liefst vers geraspte
(of in plaats van bovenstaande drie 2 tl speculaaskruiden)

Een rechthoekige bakvorm of ovenschaal van ongeveer 20x30 cm
Zeef
Handmixer

✢ Begin met het maken van de pompoenpuree. Hak hiervoor de pompoen in kleine stukjes en doe de stukjes samen met een bodempje water in een klein pannetje. Kook met de deksel op de pan op laag vuur tot de pompoen helemaal zacht is. Prak de pompoen met een vork of staafmixer, of als je het professioneel wilt aanpakken; wrijf hem door een bolzeef, dan krijg je het mooiste resultaat. Maar dat is niet perse nodig hoor.

✢ Meng de kruiden en de suiker door de pompoenpuree, en doe er nu in kleine beetjes zoveel water bij dat de puree dun genoeg aanvoelt om goed uit te kunnen smeren. Dit luistert allemaal niet zo nauw, maar maak hem in iedergeval iets dunner met een eetlepel of 4 water zodat de puree niet de veel naar de bodem zal zakken straks. Gebeurde bij mij dus wel haha. Komt tijd komt wijsheid.

✢ Meng in een kom de poedersuiker met de maizena. Vet de bodem en de zijkanten van de bakvorm in met olie of boter. Zeef een deel van het poedersuiker mengsel boven de bakvorm zodat alles bedekt is met een laagje poeder.

✢ Schenk de helft van het water in een kommetje en strooi de gelatine erin. Zet opzij terwijl je met de rest verder gaat. De gelatine zal nu opzwellen tot een gek blubber mengseltje.

✢ Doen nu de andere helft van het water in een steelpannetje en doe er de suiker, golden syrup en het zout in. Zet op laag vuur en roer tot de suiker is opgelost. Zet dan het vuur middelhoog en laat 10-12 minuten koken zonder te roeren (of tot een suikerthermometer 116 graden aangeeft, maar het kan prima zonder).

✢ Zet het vuur uit en doe de gelatine en het vanille extract in de pan suiker. Roer tot de gelatine is opgelost. Pak nu de handmixer en mix het mengsel zo'n 10 minuten tot het dik, glanzend en gegroeid is.

✢ Roer de pompoenpuree er met een lepel doorheen zodat je een beetje een marmereffect krijgt, en giet het mengsel zo snel mogelijk in de bakvorm.

✢ Zeef een laag poedersuikermengsel over de vorm zodat de bovenakant helemaal bedekt is, en laat de marshmallows minimaal 4 uur tot een hele dag opstijven, dit kan gewoon buiten de koeling. Snijdt de marshmallows met behulp van een groot en scherp mes in blokjes en wentel ze door het overgebleven poedersuiker mengsel. Bewaar ze in een afgesloten trommel of doosje.


Eet smakelijk!

Reacties

Populaire posts